Gemensam verksamhet

Mål och resultat

Utifrån målet att öka effektiviteten och servicen har kommunen vidtagit en rad åtgärder 2017. Bland dessa kan nämnas ett mer samordnat verksamhetsstöd i och med utvecklingsstrategin för ett växande Tyresö, digitalisering av anställningsavtal, och en påbörjad robotisering inom ekonomiservice för att underlätta och minska de manuella rutinartade uppgifterna.

Ett arbete har också påbörjats för att kunder ska få tillgång till sina fakturor via en e-tjänst.

Årets resultat var ett överskott på 2,6 mnkr.

Verksamheten

Hr-avdelningen har tagit fram ett omfattande utbildningspaket för cheferna för att stärka dem i sin arbetsgivarroll.

Ekonomiavdelningen införde ett digitalt inköpssystem.

Verksamheterna efterfrågar it-avdelningens stöd för processkartläggning och processutveckling. Under 2017 påbörjades bytet av webbplattform.

Servicecenter hade under året 100 000 medborgarkontakter och genomförde en kundundersökning där 800 medborgare fick betygsätta sin kontakt med servicecenter. Av de tillfrågade var 89 procent nöjda.

Nya och smartare e-tjänster har skapats för verksamheterna och de e-tjänster som finns har förbättrats. I kommunens e-tjänsteplattform finns nu 70 e-tjänster och användningen ökar stadigt.

Kommunen granskar regelbundet kvaliteten i verksamheterna. För 2017 har man inte funnit några allvarliga brister eller risker för de som använder tjänster eller får insatser.

Framtiden – nya mål och prioriteringar

Efterfrågan på it-stöd kommer att öka i verksamheterna.

År 2018 är det val till riksdag, kommun och landsting och år 2019 är det val till Europaparlamentet, vilket kräver förberedelser.

Ett arbete pågår med att införa e-arkiv i kommunen. På sikt möjliggör det en effektivare ärende- och dokumenthantering och ökad digitalisering i kommunen.

Inom hr behöver kommunen arbeta vidare med utveckling av både ledarskap och medarbetarskap.